DVR-ul a devenit cea mai urmărită “televiziune” din SUA

Scris de mady_6_89

Categorii Audiențe TV, Știri seriale

Commentarii Nu exista comentarii pentru moment

Social media


playlater-dvr

Ultimele studii au dovedit faptul că anul acesta DVR-ul a reuşit să bată în audienţe televiziuni precum CBS sau NBC. Dacă video recorderul digital ar fi fost o televiziune, acesta ar fi fost primul în audienţe atât în ceea ce priveşte publicul total, cât şi pe segmentul demografic 18-49 de ani.

De exemplu, pe data de 25 septembrie, la ora 22:00, Vegas era primul în audienţă pe segmentul 18-49 de ani, cu 3.4 milioane de telespectatori, fiind urmat de Private Practice cu 2.5 milioane şi Parenthood cu 2.4 milioane. În acelaşi timp se uitau la DVR 8 milioane de americani din aceeaşi categorie de vârstă.

Numărul celor care se folosesc de DVR a crescut cu 30% faţă de anul trecut, iar acest lucru aduce un impact foarte mare asupra audienţelor. Pentru telespectatori nu este deloc un lucru rău. Pe lângă faptul că se pot uita la tv sărind peste reclame, şi audienţele serialelor cresc considerabil după ce se adaugă la numărul iniţial al telespectatorilor şi numărul celor care au urmărit episodul înregistrat. Cel mai bun exemplu este Fringe, şefii de la Fox recunoscând în repetate rânduri că acesta a fost unul dintre cele mai mari motive ale reînnoirii.

În prezent 45% din gospodăriile din America au un DVR, şi deşi şefii marilor televiziuni au fost întotdeauna reticenţi în ceea ce priveşte această tehnologie, trebuie să recunoaştem că DVR-ul  permite americanilor să urmărească şi mai mult tv. Singura problemă este că nu mai sunt urmărite reclamele, iar acestea aduc bani mulţi televiziunilor, care până la urmă investesc în crearea acestor seriale. S-ar părea că sunt şi persoane care urmăresc şi partea de publicitate, dar numărul acestora este foarte mic.

În săptămâna premierelor, care a început pe data de 24 septembrie, media de telespectatori a televiziunilor a fost următoarea:  DVR (11.3 milioane); CBS (10.7 milioane), NBC (8.7 milioane), Fox (5.9 milioane).

 

 

Lasă un comentariu

Va rugăm așteptați...